dinsdag 25 mei 2010

Pauline Koch

Concept van nu:
OV-ChipkaartDe OV-chipkaart is een nieuw betaalmiddel voor het openbaar vervoer. De kaart is even groot als een bankpas en bevat een onzichtbare chip. De kaart kan worden opgeladen met een saldo in euro's, waarmee u overal kunt reizen. Of met een reisproduct, zoals een enkele reis of abonnement.

Er zijn drie soorten OV-chipkaarten:

-persoonlijk OV-chipkaart

-anonieme OV-chipkaart

-wegwerpchipkaart

Om te kunnen reizen laadt u eerst saldo of een reisproduct op uw OV-chipkaart. Als er een reisproduct op staat of voldoende saldo dan kunt u inchecken. Dit doe je bij het begin van u reis doormiddel van uw OV-Chipkaart tegen scherm van een poortje of losse kaartlezer te houden. Daarna gaat het poortje open of geeft de kaartlezer een bevestigingssignaal. Aan het eind van uw reis checkt u uit. Dat gebeurt op dezelfde manier.

ZumbaZumba is een fitnessprogramma dat is gebaseerd op Latijns-Amerikaanse dans, zoals de salsa, merengue, axé, samba en cumbia. Het is opgezet door Alberto Perez een Colombiaanse danser en choreograaf uit Miami. Bij Zumba doe je fitnessoefeningen op muziek. De naam Zumba komt uit het Colombiaans-spaans, waar het zoveel betekent als snel bewegen en lol hebben. Wereldwijd zijn er zuba-instructeurs en worden de zumba-dvd's via internet verkocht. Zumba is een geregistreede merknaam. Instructeurs moeten een diploma halen en licentie aanschaffen om lessen met de naam zumba te mogen geven.

Zumba is erg leuk en verfrissend om te doen. Doordat men fit en strak in hun vel willen zitten gaat met fitnessen. Door Zumba wordt fitnessen een stuk leuker en heb je helemaal niet door dat je aan het sporten bent. Je bent alleen maar aan het bewegen op harde, swingende muziek. Met Zumba train je je conditie, buikspieren, bilspieren en beenspieren. Naast het trainen van je lichaam leer je ook allemaal verschillende danspasjes die je 's avonds kan gebruiken in de disco!


Concept van vroeger:
Big Brother

Big Brother is een televisieprogramma dat is ontwikkeld door John de mol. In het televisieprogramma verblijft een groep mensen ongeveer 100 dagen in een huis dat is uitgerust met camera's, ze worden 100 dagen gevolgd en bekeken door de kijkers. Na 100 dagen wint een van de deelnemers een geldprijs.

In 1999 werd Big Brother voor het eerst uigezonden op de Nederlandse televisie door Veronica. Het basisconcept houdt in dat twaalf personen gedurende enkele maanden voor een vergoeding worden opgesloten in een speciaal gebouwd huis met relatief beperkte voorzieningen waarin camera's alles wat er gebeurt dag en nacht registreren en doorgeven aan internetkijkers via live streaming video. Dagelijks wordt op televisie een compilatie van de voorafgaande dag uitgezonden. De sociale druk wordt opgevoerd doordat deelnemers elkaar moeten nomineren, waarna er éé ndoor de televisiekijkers uit het huis wordt gestemd. De laatst overgebleven bewoner wint een geldprijs na in een rechtstreeks uitgezonden finale-uitzending de twee of drie andere overgebleven kandidaten te verslaan via een publieksstemming.

Big Brother heeft in Nederland zes seizonen gelopen. Ook zijn er hierna vele varianten geweest van het basisconcept. Door dit idee heeft het bedrijf van John de Mol vele miljoenen verdiend. Dit komt vooral ook doordat dit programma is doorverkocht aan vele landen waar het nog steeds een populair televisie programma is.
Conceptontwikkelaar:
Joop van den EndeJohannes Adrianus van den Ende geboren in Amsterdam op 23 februari 1942. Joop is een Nederlandse Mediatycoon op het gebied van televisie en musical. Zelf wilde hij graag artiest worden, maar het ontbreekt hem aan voldoende talent. In 1962 opent van den ende daarom een feestartikelenwinkel en een eigen theaterbureau. Ook zet hij een revue op met een tot dan toe nog onbekende komiek, André van Duin. Deze revues worden een groot succes en Nederland maakt voor het eerst kennis met Joop van den Ende.

Begin jaren 70 begint hij zijn eerste theaterproductie voor de televiesie met o.a. Jeroen Krabbé, Willy van Hemert, Ko van Dijk en Rudi Falkenhagen. De jaren erop kreeg Joop vele successen met Bassie en Adriaan en produceerde hij de serie Dagboek van een herdershond. Daarna volgde nog vele films en tv shows zoals playbackshow, GTST, Vrouwenvleugel en Kees & Co. In 1989 begint Joop de televisiezender TV10. Deze zender kreeg geen toestemming om uit te zenden in Nederland waardoor Joop terecht kwam bij het slechtlopende RTL Veronique.

In 1991 produceerde van den Ende zijn eerste eigen musical. In 1993 opent Joop van den Ende het Circustheater in Scheveningn met de musical The Phantom of the Opera. In 1994 gaat hij samenwerken met zijn tot dan toe grootste concurrent John de mol. Samen richten ze het bedrijf Endemol op. Door gezondheidsproblemen stapt Joop uit Endemol. Hierdoor werd hij in één klap miljardair en richt hij zich volledig op het produceren van musicals. Deze musicals produceert hij met z'n bedrijf Joop van den Ende Theaterproducties. Nu nog steeds boekt hij vele successen niet alleen in Nederland maar ook in het buitenland. Door de komst van Joop van den Ende is de Nederlandse cultuur drastisch veranderd.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten